سرورها

معرفی سرورهای پرولینت (HPE ProLiant)

proliant server

معرفی

پرولینت (ProLiant) برندی آشنا در حوزه کامپیوترهای سرور می باشد که در اصل توسط Compaq توسعه یافت و به بازار عرضه شد. پس از اینکه Compaq با شرکت HP ادغام گردید. HP با هدف تقویت و کمک به برند ProLiant برند سرورهای Netserver خود را از رده خارج کرد. اکنون برند ProLiant توسط هیولت پاکارد انترپرایز (یا HPE) یعنی یکی از شرکت های برند HP به بازار عرضه می گردد. در سه ماه نخست سال ۲۰۱۰ میلادی سیستم های ProLiant از نظر فروش تعداد و سود حاصل در بخش سرورهای x86 به عنوان پیشرو شناخته شد.

پرولینت proliant server

خط تولید سرور

خط ماژولار یا (ML)
مدل های سرور ML مبتنی بر ساختار ایستاده هستند. این سری با هدف توسعه پذیری فوق العاده طراحی شده اند.

خط تراکم یا (DL)
مدل های سرور DL مبتنی بر رک هستند. طراحی این سری از سرورها با هدف ایجاد تعادل میان تراکم و قدرت پردازش صورت گرفته است.

خط مقیاس پذیر یا (SL)
این سری نیز مانند سری DL مبتنی بر رک می باشد. این مدل بیشتر در دیتاسنترها و محیط هایی مورد استفاده قرار دمی گیرد که هدف اصلی توان پردازش حداکثری است.

خط تیغه ای یا (BL)
این سری مبتنی بر محیط های محفظه ای ساخته می شود. آن ها برای محفظه های تیغه ای ساخته شده اند و نمی توان به غیر از آن در محیط دیگری از آن استفاده نمود. سرورهای تیغه ای با هدف حداکثر تراکم و کنترل پذیری در فضای محدوده شده رک تولید می شوند.

جزئیات

همانطور که گفتیم سرورهای ProLiant از نظر خط تولید به چهار گروه ML, DL, BL و SL تقسیم می شوند که به طور کلی تعیین کننده شکل ظاهری و توان پردازشی آن محصول می باشد. خط تولید ProLiant ML سرورهای ایستاده (با قابلیت تبدیل و نصب در رک) را به همراه ظرفیت توسعه داخلی دیسک ها و اتصالات شامل می شوند. در حالی که خط تولید DL به طور عمده سرورهای نصب شونده در رک را هدف خود قرار داده است. خط BL سرورهای تیغه ای را شامل می شود که مناسب HP BladeSystem می باشد. خط SL نیز شامل سرورهای متراکم در رک و برای مقیاس های محیطی مورد استفاده قرار می گیرد. خط MicroServer نیز کسب و کارهای کوچک و خانگی را مورد هدف قرار داده است.

نوع پردازنده

سرورهای ProLiant همچنین به گروه های مختلفی تقسیم می شود که تعیین کننده نوع پیکربندی پردازنده در سیستم می باشد. سری های 100, 200, 300 و 400 شامل سیستم تک سوکت و دو سوکت پردازنده می باشند. سری های 500 و 600 نیز شامل چهار سوکت پردازنده می شود. سری 700 و 900 شامل 8 سوکت پردازننده می باشد. سری 900 علاوه بر داشتن ۸ سوکت پردازنده از 80 هسته پردازشی و 4 ترابایت حافظه اصلی پشتیبانی می کند.

مدل هایی با عدد 0 در آخرین رقم خود نشان دهنده استفاده از پردازنده های اینتل و در صورتی که آخرین رقم آن 5 بود نشان دهنده استفاده از پردازنده های AMD می باشد.

هیولت پاکارد در فوریه سال 2012 میلادی نسل هشتم ProLiant های خود را معرفی نمود. در جولای 2013 میلادی نیز یک سرور جدید به نام Moonshot از خط تولید سرورهای تیغه ای را معرفی نمود.
سرور DL580 نسل ۸ یک سرور میان نسل در میان نسل های ۸ و ۹ است. این سرور بخشی از ویژگی های نسل ۹ را نیز داراست و ویژگی UEFI بوت بر روی آن موجود است.

در ۲۸ آگوست سال ۲۰۱۴ HP شروع به عرضه نسل ۹ سرورهای خود بر پایه پردازنده های Haswell و حافظه های DDR4 کرد. در ابتدا سرورهای ProLiant ML350 نسل ۹ و ProLiant BL460c تیغه ای بودند که در این نسل هر دو امکان BIOS و UEFI را پشتیبانی می کردند.

در اواخر سال 2017 میلادی نسل دهم این سرورها نیز عرض شد.

برخی از سیستم های همگرای ساخته شده متناسب با ProLiant، از معماری زیرساخت همگرا برای سرور، ذخیره ساز و تجهیزات شبکه استفاده می کنند. این گروه برای پشتیبانی از ۵۰ تا ۳۰۰ ماشین مجازی طراحی شده است، محصول ConvergedSystem 300 با سرورهای ProLiant پیکربندی شده است و مدیر سیستم قادر خواهد بود سرورهای ProLiant را با استفاده از HP OneView برای مدیریت زیرساخت همگرا کنترل کند.

پیشرو در صنعت

تاکنون سرورهای HPE از نظر بهره وری و نسبت قیمت به کارایی رکورددار جهانی این صنعت می باشد. نسل دهم و نهم سرورهای HPE ProLiant، سرورهای Integrity و همچنین ماژول های محاسباتی که در سیستم هم افزایی HPE قرار گرفته است، رکورد نخست دنیا را از نظر بهره وری کلی از آن خود نموده است. فهرست سرورهای نام برده شده همواره در پی حفظ مقام نخست خود در سطح جهانی این صنعت به پیش می روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *